De pralines zijn gemaakt van heerlijke Belgische chocolade, bevatten vitamine D en leucine.

VOED UW SPIEREN VOOR ALLEDAAGSE KRACHT

VERRIJKTE PRALINES

LEUCINE
Naast de totale hoeveelheid eiwitten, is ook de aminozuursamenstelling van een eiwit belangrijk. Aminozuren zijn de bouwstoffen voor spierweefsel. De aminozuursamenstelling van een eiwit is bepalend voor de kwaliteit van het eiwit. Een eiwit wordt hoogwaardig genoemd als de aminozuursamenstelling voor een relatief grote spieropbouw kan zorgen.

Onderzoek toont aan dat de hoeveelheid leucine de kwaliteit van een eiwit in belangrijke mate bepaalt: hoe meer leucine, hoe sterker de spieropbouw. Leucine geeft de belangrijkste prikkel af die noodzakelijk is voor spieropbouw. Vandaar dat er voldoende leucine ingenomen moet worden, om spieropbouw optimaal te stimuleren. Uit recent onderzoek blijkt dat toediening van leucine in een dosis van 1,2 tot 6 gram per dag verbetering geeft in de hoeveelheid spiermassa bij ouderen en bovendien geen bijwerkingen kent.

VITAMINE D
Ouderen met een tekort aan vitamine D hebben minder spierkracht en functioneren minder goed bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Vitamine D ondersteunt een normale spierfunctie en voldoende vitamine D in het lichaam zorgt bovendien voor een beter evenwichtsgevoel, waardoor het risico op vallen kleiner is.

SAMENSTELLING PRALEUCINE® PRALINES

VoedingswaardenWaarde per 100gWaarde per portie (16,4 g)
Energetische waarden485 kcal79 kcal
Vetten29 g4,8 g
Koolhydraten46,8 g7,7 g
Eiwitten10,8 g1,8 g
Vezels3,3 g0,5 g
Zout0,1 g0,02 g
Vitaminen en Mineralen  
Natrium40 mg7 mg
Calcium86 mg14 mg
IJzer4,9 mg0,8 mg
Vitamine D31,3 μg5,1 μg

Neem 1-2 PRALEUCINE® pralines per dag als beloning na uw dagelijkse beweging.

Pralines bevatten MELK en SOYA en kunnen sporen bevatten van GLUTEN, EIEREN en NOTEN.

Patent aangevraagd.