Het PRALEUCINE® concept is geschikt voor iedereen die merkt dat zijn of haar spieren wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

VOED UW SPIEREN VOOR ALLEDAAGSE KRACHT

VOOR WIE HEBBEN WE PRALEUCINE® ONTWIKKELD?

We zijn zo gewend aan onze spieren, dat we weinig extra doen om ze goed te houden en te versterken. Dat zouden we wel moeten doen, vooral naarmate we ouder worden.

We hebben onze spieren hard nodig, de hele dag. Zodra we ’s ochtends ons bed uitkomen, zetten we onze spieren in beweging. Zelfs bij eenvoudig zitten in onze stoel gebruiken we onze spieren. Ons hart is de belangrijkste spier, maar ook om te ademen gebruiken we onze spieren. Daarom is het belangrijk om goed voor onze spieren te zorgen.

Fit ouder worden
Al vanaf het vijftigste jaar treedt spierverlies op. Op de leeftijd van 70 jaar kunt u tot een kwart van uw spiermassa kwijt zijn. Gelukkig is er wat aan te doen. Het proces van spierverlies kan vertraagd en geminimaliseerd worden. Als eerste door goed naar uw voeding te kijken. Met eiwitrijke voeding kunt u uw lichaam helpen spiermassa te behouden of weer op te bouwen. De tweede stap is het ontwikkelen van trainingsgewoonten die zorgen voor de gezondheid van uw spieren.

Om de kans op een val te verkleinen
Een veel voorkomend probleem bij ouderen is verlies van spierkracht waardoor de kans op ­vallen en botbreuken groot is. Beweging en voeding zijn een effectieve manier om spier- en botgezondheid te verbeteren. Voor sterke spieren en botten is een combinatie van calcium, vitamine D en eiwitten een aanrader. De effecten van vitamine D en eiwit op de spierfunctie zijn groter als je leucine toevoegt.

Als u bedlegerig bent
Als u ziek of geblesseerd bent verliest u veel sneller spiermassa. Dat maakt herstel extra moeilijk. Daarom is het juist dan belangrijk om extra aandacht te besteden aan voeding. Net zoals u zuurstof nodig heeft om te ademen, hebben spieren voeding nodig om sterk en gezond te blijven.

Knijpkracht is een goede maat voor spierfunctie
De handknijpkracht van een persoon is algemeen geaccepteerd als een eenvoudige manier om de spierkracht in te schatten. Een lagere knijpkracht is geassocieerd met functionele beperkingen en een voorspeller van fysieke gezondheidsproblemen en cognitieve achteruitgang. De hand dynamometer kan worden gebruikt om de maximale handknijpkracht te meten.